Employer Brand. Talmark maakt het echt concreet voor u.

24 april 2017 door Bert Kok

5 Pragmatische stappen naar een onderscheidend Employer Brand

Het imago van een organisatie als werkgever staat in deze tijd op de agenda van zowel directie als HR management. Het belang van een onderscheidend employer brand in een concurrerende arbeidsmarkt is evident. Dat weten we inmiddels wel. Maar hoe pak je dat aan zonder te verzanden in eindeloze sessies, te vervallen in abstracte strategieën en te eindigen met een plan bovenop een stapel met andere niet bereikte ambities?

De kracht van de Employer Brand oplossing van Talmark is dat we het snel concreet en tastbaar kunnen maken, zonder in te boeten op kwaliteit en duurzaamheid. Ons motto: "Making the complicated simple. That's creativity".

Het Employer Brand proces

Een Employer Brand gaat verder dan enkel een strategie. Het is een continue proces. Onderstaand model visualiseert het proces. We zien vier hoofdstukken: Begrijpen, Strategie&Planvorming, Uitvoeren en Meten. Eenmaal het proces doorlopen, betekent niet dat alles weer opnieuw moet worden gedaan. Maar doelen en markten veranderen in de loop der tijd. Het scherp houden van de boodschap en het continue meten van het effect houdt het wiel draaiende.

Employer Brand Proces

EVP (employer value proposition)

De positie van het EVP in de cirkel vinden we bij punt 3 en 4 binnen de cirkel. De EVP is een set van waarden, associaties en aanbod waar potentieel talent en huidige medewerkers zich door aangetrokken voelen. Het moet dusdanig onderscheidend en relevant zijn dat zij bewust kiezen voor uw organisatie. De EVP is tevens de basis voor branding en creatieve vertaalslagen in communicatie. Werkgevers die hun EVP ontwikkelen, profiteren van een toename van hun talentpool en het verhogen van de betrokkenheid onder de huidige medewerkers.


5 Pragmatische stappen naar een onderscheidende Employer Brand

Onderstaande 5 stappen hebben we bepaald vanuit onze ervaring met andere employer brand trajecten en zijn inmiddels bewezen succesvol toegepast. Het stappenplan is te wijzigen naar de behoefte en mogelijkheden van uw eigen organisatie. Wij werken voor zowel grote als kleinere organisaties. Voordat we met de intake beginnen hebben we elkaar al gesproken en de wensen/mogelijkheden doorgenomen voor het employer brand traject.

In 5 pragmaische stappen naar een onderscheidend employer brand

Doorlooptijd

Afhankelijk van uw eigen tempo. De snelst mogelijke en redelijke doorlooptijd is ongeveer een maand. Talmark kan u ook intern bijstaan met het versnellen van keuzes en besluitvorming.

En nu?

De allereerst stap komt van uzelf. Dat is het telefoontje of mailtje met Ricardo Risamasu of Bert Kok.
Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs en vertellen u meer over onze ervaringen o.a. bij ANWB, Bluewave recruitment en Mediastages. Zonder dat u ook maar ergens toe verplicht bent, zet u hiermee de eerste stap naar de ontwikkeling van uw employer brand.

Lees ook ons andere artikel over employer brand.