Achter de schermen bij de pitches van Concepts2Go

Bert Kok | 2 april 20154

2014 een succesvol jaar

In 2014 heeft Talmark (onder de naam Concepts2go) aan verschillende pitches meegedaan. En allemaal gewonnen. Hoe komt dat? Bert, onze Creative Director, speelde een sleutelrol bij iedere pitch in 2014, en geeft een antwoord op die vraag.

Wat is een pitch eigenlijk?

"Een ‘pitch’ is in dit geval hetzelfde als een ‘tender’ waarbij vooraf geselecteerde bureaus worden uitgenodigd door een opdrachtgever om zichzelf te presenteren en te komen met het juiste voorstel voor de mogelijke opdracht. In ons geval vaak een voorstel rondom een brand (merk) of een website."

Doe je aan elke pitch mee?

"Nee. Sommige bedrijven maken er een sport van om voor elke opdracht een pitch uit te schrijven. Wij willen partner zijn. Als je goed werk verricht dan bouw je een relatie op en dan gun je elkaar ook werk. Ook als er al meer dan vier bureaus zijn uitgenodigd dan is dat voor ons een twijfelpunt. Daarnaast moet er ook een budget bekend zijn. We hebben het wel eens meegemaakt dat een prospect drie bureaus had uitgenodigd maar in de praktijk nauwelijks budget bleek te hebben. Bureaus steken serieus tijd in dit soort zaken, even een pitch uitschrijven voor een kleine opdracht is onbegonnen werk."

Wat moet je doen voor een pitch?

"Dat is afhankelijk van de vraag uiteraard. Het begint altijd met een intakegesprek bij de prospect. Vervolgens besteden we grofweg drie dagen aan het voorstel. Dan presenteren we het. Voor ons type bureau geldt dat je je goed moet kunnen inleven in de vraagstelling en elke keer probeert te verrassen. Met het creatieve idee, de oplossing en het beoogde resultaat. Dit presenteren we altijd tegelijk met de prijsindicaties (offerte). Het komt er op neer dat je zomaar vijf of zes dagen bezig bent met de voorbereiding. Vandaar dat we ook niet zomaar op elke pitch ingaan."

Waarom kiest een opdrachtgever uiteindelijk voor Talmark?

"Voor het totaalpakket." Lachend: "Nooit voor de laagste prijs in ieder geval. Soms ligt het zwaartepunt bij het creatief concept, soms bij onze oplossing die we bieden voor een bepaald stuk technologie. Daarbinnen nemen we altijd een stuk visie mee en zijn we scherp op het beoogde resultaat. Per pitch kan het accent verschillen. Je moet als bureau dan ook flexibel zijn in je presentatie en oplossingen. We presenteren concepten waar we zelf in geloven. Je geeft elke keer weer een stukje van jezelf."

Reageren
v
Top