Een optimale kandidaatbeleving voor prima.nl

Van sites per vakgebied naar twee gekoppelde vacatureportals

9

Prima is een succesvolle, landelijk opererende uitzendorganisatie gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling voor diverse vakgebieden. De dienstverlening is onderverdeeld in Prima Professionals (HBO+) en Prima Personeel. De wens van Prima was allereerst om als specialist op internet aanwezig te kunnen blijven, maar ook om vanuit één centrale plek eenduidig de interactie met vakmensen en opdrachtgevers aan te gaan. Eerder gebruikte Prima per vakgebied een eigen website, inclusief beheer per site wat voor extra administratieve last en inconsequenties in content zorgde.

Twee sites onder één paraplu.

Talmark ontwikkelde één geheel nieuwe website gekoppeld met UBplus. Daarbij maakten we mogelijk dat op de centrale technologie twee sites kunnen draaien met daarbinnen ruimte voor de diverse specialismen. Het onderscheid tussen Prima.nl en Primaprofessionals.nl was daarmee nog steeds mogelijk. Alle vakgebieden hebben hun eigen plek binnen de website met een gethematiseerde landingspagina. Informatie over opleidingen en vacatures vindt een bezoeker daarmee in de omgeving van zijn vak terug. Daarnaast worden een aantal zaken centraal aangeboden: referenties van projecten en opdrachtgevers, contactgegevens en de mogelijkheid om je in te schrijven voor een vacature alert.

Gekoppeld met het interne proces via UBplus

Het gehele proces van vacature zoeken tot sollicitatie verloopt nu via één route en alles komt netjes gelabeld in het interne proces terecht. De vacaturezoekfunctie binnen de site is afgestemd op de diverse vakgebieden en de vacatures worden vrijwel rechtstreeks vanuit het backoffice-systeem op de site getoond. Sollicitaties komen andersom direct in het recruitmentsysteem binnen. Hier kan de recruiter van Prima gemakkelijk zien waar de kandidaat vandaan gekomen is en in welke fase van het sollicitatieproces hij/zij zich bevindt.

De website gekoppeld met UBplus betekent voor Prima:

  • een eenduidige en actuele presentatie van vacatures naar buiten toe;
  • een soepel en transparant sollicitatie/inschrijfproces;
  • minder administratie en meer overzicht voor de Prima-medewerkers.

Geoptimaliseerd voor mobiel en zoekmachines

Uiteraard is de nieuwe site geschikt voor mobile devices en ingericht voor een zo hoog mogelijke indexatie door zoekmachines. Het webdesign is responsive zodat deze zich vormt naar de grootte van het scherm waarop de site wordt getoond.

Bezoek de website van Prima Personeel

Top