BIDFOOD ZOEKT SERVICEGERICHTE VRACHTWAGENCHAUFFEURS

Versterking werkgeversmerk en aansprekende campagne

8

Schaarste vrachtwagenchauffeurs

Er is sprake van schaarste aan vrachtwagenchauffeurs in Nederland. Veel organisaties in de transport en logistiek kampen met een tekort aan vooral betrokken chauffeurs. Bidfood (voorheen DeliXL) heeft Talmark gevraagd om Bidfood op de kaart te zetten met een concept dat als basis dient voor een wervingscampagne.

Van interview naar inhoud

Talmark heeft interviews gehouden en een online enquête samengesteld onder chauffeurs die al voor Bidfood actief zijn. Bij de bepaling van een campagne is het essentieel de ‘drivers’ te kennen die bepalen waarom chauffeurs voor een werkgever kiezen. De uitkomsten van ons onderzoek gaf heldere inzichten in wat de Bidfood-chauffeurs beweegt.

Wij hebben de informatie uitgewerkt en doorgevoerd in een creatief wervingsconcept in zowel beeld als tekst. Ook het werkgeversmerk hebben we in ons advies aangescherpt. We hebben richting gegeven voor de keuze van in te zetten mediakanalen. Het geheel is succesvol gepresenteerd aan HR en Digitale Marketing.

Bidfood heeft de uitvoering van het concept zelf ter hand genomen met uitingen in met name social media en programatic.


“Blij met de eerste resultaten”

De campagne is inmiddels enige tijd actief. Onderstaande terugkoppeling van Bidfood geeft een goed beeld van de voorlopige resultaten:
“De wervingscampagne heeft al veel kandidaten opgeleverd. Inmiddels hebben we meer dan honderd sollicitaties ontvangen. We zoeken nog steeds veel chauffeurs dus we blijven de campagne doorzetten en uitbreiden. Dat doen we met jullie advies als basis omdat deze tot op heden succesvol blijkt. Daar zijn we heel blij mee!”
Top