Internationale career website voor netbeheerder TenneT

De actuele standaard voor werken-bij-sites

16

De nieuwe career site van TenneT brengt alles wat een moderne werken-bij-site nodig heeft bij elkaar in één oplossing. Een vooraanstaande organisatie profileert zich met een sterk werkgeversmerk. Recruitment processen en software worden volledig geïntegreerd. En de website is volledig geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, zoekmachine vindbaarheid en gekoppeld met social media en cloud.

één concept, ingekleurd voor twee landen

TenneT heeft een constante instroom van goed gekwalificeerde professionals, met name op de vakgebieden IT en Techniek. De vorige recruitment website dateerde van 2008 en deze was - hoewel destijds 'award winning' - inmiddels behoorlijk verouderd. Voor de nieuwe website moest niet alleen het concept (link yourself to the power of TenneT) opgefrist worden, maar ook meer accent op het internationale karakter van TenneT komen. Daarom ontwikkelden wij zowel een Nederlandse als een Duitse career site (livegang zomer 2015). Hierbij was de wens om vanuit één concept beide landen te bedienen, maar wel met de mogelijkheid om per land andere accenten te leggen.

Gedegen aanpak, solide oplossing

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de nieuwe career sites heeft TenneT onderzoek laten doen naar de specifieke drivers van de talentgroepen in zowel Nederland als Duitsland. Beide landen werken met verschillende recruitment softwareoplossingen: Carerix in Nederland, Umantis in Duitsland. Uiteraard was de wens om de software met de nieuwe sites te koppelen. We hebben op basis van de TenneT huisstijl en de uitgangspunten van het arbeidsmarktcommunicatie een geheel nieuw interactieontwerp gemaakt, geoptimaliseerd voor elk device. De website is gebouwd met CMS2GO, ons bewezen platform gebaseerd op .NET-technologie en DevExpress components. De site is met onze Carerix-connector gekoppeld aan het Nederlandse recruitmentproces. Voor de Duitse TenneT-organisatie is er een maatwerkkoppeling ontwikkeld met de recruitment software van Umantis. 

Employer brand en connectivity op orde

De nieuwe career sites van TenneT in Nederland en Duitsland vormen na deze vernieuwing een prima model voor een moderne werken-bij-site. Conceptueel, communicatief en qua proces volledig gekoppeld. Met de nieuwe websites presenteert TenneT zich als een sterk werkgeversmerk. De inhoud van de site geeft een compact en compleet beeld van deze moderne organisatie en de loopbaanperspectieven. Het sollicitatieproces is efficiënt en werkt net zo eenvoudig op mobiel als via PC of Mac. Dankzij actuele integraties met social media (LinkedIn, Xing) en cloud (Dropbox) is het mogelijk om vanaf ieder toestel een CV toe te voegen. 

Top