Employer branding. Campaigns. Career sites.
20 februari 2017
Artikel over cinemagraphs, die we aan de hand van het project Exellys.com hebben gebruikt op de homepage van de betreffende website.  

Cinemagraphs. Boeiend.

Iedereen snapt dat je met eigen beeldmateriaal, gemaakt door professionele fotografen en filmmakers, veel meer onderscheidend vermogen toevoegt aan je digitale marketingcommunicatie. Wij bieden dit al jaren en onze klanten ervaren het verschil. Maar de technologie in beeldcommunicatie evolueert verder. Zo zijn we onlangs gestart met zogenaamde cinemagraphs. Geen foto, geen video, maar een mix van die twee. Dit zie je nog niet veel online.


Wat is een cinemagraph?

Een cinemagraph is een foto (stilstaand beeld) waarbinnen een deel van de foto toch beweegt/animeert. Op social media worden ze vaak als animated GIF gebruikt, maar soms ook als video gepubliceerd. Op Flixel.com staat een interessante gallery.
Een cinemagraph kan wat zwaarder zijn om te laden, maar dat weegt niet op tegen de extra aantrekkingskracht van het beeld. Je blijft er toch even naar kijken in tegenstelling tot ander beeld. Veel mensen vinden het fascinerend en wijzelf ook.


Exellys.com

Tijdens onze presentatie voor het concept van de nieuwe website aan de directie van het Belgische bedrijf Exellys lieten we bestaande cinemagraphs zien. De directie zag direct de kracht van deze nieuwe vorm van beeld. Wij vertelden dat we dit graag met een opdrachtgever wilden oppakken. Feit is wel dat de productie ervan best intensief kan zijn als je cinemagraphs groot op een homepage wilt toepassen. Veel klanten reageren dan terughoudend, maar Exellys was direct overtuigd: “Maar wij gaan dit gewoon wél doen” Geweldig.

Wij hebben samen met het productiebedrijf Concept to screen een zestal mensen die werken voor Exellys (dus geen professionele modellen) voor de camera gekregen en in stijlvol zwart/wit opgenomen. Per persoon hebben we meerdere cinemagraphs gemaakt. Bij elk persoon hebben we bewegende details uitgewerkt. Daarvan is de uiteindelijke selectie op de huidige homepage door de klant bepaald.


Attentiewaarde en onderscheidend vermogen

Het idee om met cinemagraphs te werken, betaalt zich uit in een hoge attentiewaarde en onderscheidend vermogen. Het houdt de blik van de sitebezoeker vast waardoor ook de boodschap meer aandacht krijgt. Ofwel: Hoe vernieuwende beeldcommunicatie en conversie elkaar vinden. Boeiend? Ja. wel degelijk!

Bekijk het resultaat op: www.exellys.com

Sparren over een meer onderscheidend, spraakmakend imago?
Neem beslist contact met mij op voor meer inspiratie en concrete oplossingen.