Employer branding. Campaigns. Career sites.
08 april 2021

Interactieve vacaturepagina van de ANWB leidt tot langere sessieduur

Data Insights

In september 2020 lanceerde de ANWB hun vernieuwde vacaturepagina. Een fris nieuw design met interactieve elementen in plaats van de standaard vacature tekst zoals we die al jaren kennen. De ANWB is een unieke organisatie die een breed scala van diensten en talenten huisvest, daarom was het belangrijk om in de vacatures snel en overzichtelijk duidelijkheid te geven over de desbetreffende vacature.

Als snel wordt duidelijk waar je aan gaat werken. Daarnaast zie je direct bovenaan de pagina een interactief element waar je kan zien welke skills er nodig zijn voor deze vacature en zie je direct of deze vacature voor jou geschikt is. Doormiddel van een aantal kwalitatieve Hotjar analyses kwam als resultaat naar boven dat deze functionaliteit zeer efficiënt werkt en daarmee de kwaliteit van de sollicitaties verbeterd. Het nieuwe format met interactieve elementen zoals de Skills, video’s over de werkplek en het berekenen van je reistijd heeft ertoe geleidt dat de gemiddelde sessieduur sinds het invoeren van het nieuwe format met ruim een minuut gestegen is

Je toekomstige collega’s als belangrijke referentie

Het Employer Brand van de ANWB heeft een zeer persoonlijk karakter, dichtbij de mensen staan is belangrijk voor de organisatie. Ook op de vacaturepagina komt dit terug, je kan hier namelijk al de sfeer proeven van je toekomstige werkplek. Collega's laten je in de video zien hoe hun werk eruit ziet en vertellen je meer over het werken bij de ANWB. Daarbij staan ook quotes van verschillende werknemers op de vacaturepagina. Uit onze Hotjar analyse is gebleken dat de kandidaat deze ook actief bekijkt en daarmee goed geïnformeerd is voor de sollicitatie.

Meer weten over deze Case?

Lees meer over het Employer Brand verhaal van de ANWB.