Employer branding. Campaigns. Career sites.
08 april 2019

De 8 geheimen van een succesvolle career website

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. Talent is de winnaar in de ‘war for talent’. Vrijwel iedere sector ervaart schaarste en het wordt dus steeds uitdagender om vacatures te vervullen. Als werkgever moet je daarom nu in actie komen. Een goede career site (ook wel: werkenbij website) is in elk geval onmisbaar. Maar wat zijn de geheimen van een succesvolle career website? Wij lichten een tipje van de sluier op in ons whitepaper.

Hier een tipje van de sluier....

Geheim 1. Een authentiek werkgeversmerk
Een goede positionering van jou als werkgever is de eerste stap. Bepaal de onderscheidende kenmerken die je als werkgever hebt. En verwerk dit in een pakkende boodschap en een aansprekend communicatieconcept.

Geheim 2. Voor zowel de actief als de latent zoekende
Denk bij je positionering niet alleen aan de vacatures van vandaag, maar ook aan de instroom van talent voor morgen. Zorg dat je toekomstig talent verleidt door in te spelen op dat wat jouw talentendoelgroep drijft.

Geheim 3. Niet het proces maar de kandidaat centraal
Denk als een bezoeker en bezorg je kandidaat een plezierig bezoek aan je career website. Persoonlijk en laagdrempelig contact moet centraal staan, juist op de momenten dat het de kandidaat past.

Geheim 4. Less is more
Websitegebruikers zappen door de inhoud en zijn snel afgeleid, zorg daarom voor compacte en toegankelijke informatie in woord en vooral in beeld.

Geheim 5. Beeld beklijft
Beeld zegt meer dan woorden. Zorg met fotografie, video, illustratie en animatie dat je een plezierige bezoekerservaring.

Geheim 6. Mobile first
You never have a second time to make a first impression. De ervaring van jouw swipende kandidaat moet in één keer goed zijn, ongeacht op welk scherm (notebook, tablet of smartphone) hij/zij jouw site bekijkt.

Geheim 7. SEO proof
Verdiep je in de wereld van zoekwoorden en optimaliseer je site technisch en inhoudelijk voor vindbaarheid via Google. Het begint met je goed verdiepen in waar jouw talentendoelgroep op zoekt.

Geheim 8. Genereer traffic
Met alleen een career website ben je er nog niet. Een site zonder bezoek levert natuurlijk weinig op. Investeer daarom ook in campagnes om traffic naar je career website te genereren.


Geïnspireerd? Neem ook een voorsprong op jouw concurrenten op de arbeidsmarkt en download dan het whitepaper.