Employer branding. Campaigns. Career sites.
24 september 2020
Op digitale toegankelijkheid van websites is wet- en regelgeving van toepassing. Een uitgebreide set van richtlijnen van beschrijft hoe je een website toegankelijk kunt maken voor mensen met een beperking.  

Drempels weg op werkenbijKVK.nl

Drempels weg op werkenbijKVK.nl

Op digitale toegankelijkheid van publieke websites is Europese wet- en regelgeving van toepassing. Een uitgebreide set van richtlijnen van beschrijft hoe je een website toegankelijk kunt maken voor mensen met een beperking. De Nederlandse overheid omarmt deze richtlijnen en stelt daarom als randvoorwaarde dat haar websites hieraan voldoen. Zo ook de werkenbij-site van overheidsorganisatie KVK. Aan ons (Talmark dus) de uitdaging om dit mogelijk te maken.


Belangrijke mijlpaal


Deze zomer bereikten wij met deze site de normering van de internationaal geaccepteerde toegankelijkheidsrichtlijnen WCAG 2.1. Dat betekent dat deze website voor mensen met een beperking goed bedienbaar en leesbaar is. Voor KVK is dit een belangrijke mijlpaal, maar ook het team van Talmark is trots op dit resultaat. Het toont aan dat een moderne website voor iedereen toegankelijk kan zijn. Daarbij is het wel van belang dat alle betrokkenen bekend zijn met de richtlijnen en in de realisatie van het webdesign, de frontend code en de werking van bijvoorbeeld webformulieren en zoekfuncties deze ook écht toepassen.


Volledig bedienbaar via toetsenbord


Op de vraag welke maatregelen je als digital agency moet nemen antwoordt Robbert Speet, verantwoordelijke projectmanager bij Talmark: “Het gaat te ver om alle regels hier te benoemen. Maar persoonlijk vind ik de regel dat de website geheel met het toetsenbord bedienbaar moet zijn een mooi voorbeeld. Dus denk je muis weg en zorg dat je de site geheel met tab- en andere toesten kunt bedienen”. Tijdens het toegankelijk maken van de site zijn alle disciplines binnen Talmark betrokken.


Meer weten?


Wil je jouw website gecertificeerd hebben? Dan is het zaak om toegankelijkheid by design als uitgangspunt te nemen vanaf de start van jouw werkenbij-site. Interesse in dit onderwerp? Kijk eens op www.accessibility.nl En wil je toegankelijkheid van een werkenbij-site beleven? Check dan werkenbij.kvk.nl.