Employer branding. Campaigns. Career sites.
14 oktober 2018
NCOI Opleidingen kennen we allemaal van de reclame met de stok en de lat. Minder bekend is dat je bij NCOI Groep ook terecht kunt voor een baan. Een nieuwe website zorgde voor een verbeterd werkgeversverhaal.  

Een verbeterd werkgeversmerk

Een verbeterd employer brand

Een artikel in het FD over hoe NCOI de samenwerking met Talmark heeft ervaren:

NCOI Opleidingen kennen we allemaal van de reclame met de stok en de lat. Minder bekend is dat je bij NCOI Groep ook terecht kunt voor een baan. Een nieuwe website zorgde voor een verbeterd werkgeversverhaal.

“Het employer branding bureau heeft onze boodschap op een hele bijzondere manier doorvertaald naar onze nieuwe site”

Directeur communicatie Alex van der Weide en manager recruitment Lieke Janssen waren nauw betrokken bij de opzet van de nieuwe website.


Wat was de belangrijkste reden voor jullie om een employer branding bureau in te scakelen?

Van der Weide “Ons werkgeversverhaal kwam niet duidelijk naar voren op onze oude site. Er stonden voornamelijk vacatures op, en alleen als je goed zocht kon je informatie vinden over NCOI Groep als werkgever. Daar wilden we graag verandering in brengen.”

Janssen: “Onze oude site was behoorlijk statisch en er stonden geen video’s op. We wilden een nieuwe website waarop ons verhaal beter werd verteld door middel van foto’s en video’s.”

Van der Weide: “Het bureau dat we hebben ingeschakeld heeft ook onze vorige site gemaakt en we waren destijds heel tevreden over die samenwerking. Wat ik fijn vond was dat dit bureau al hun specialismes samenbracht in één team. Er zaten mensen in die gespecialiseerd waren in online strategie, in wervingsstrategie en in creatie. Ook hadden ze sterke projectmanagers. Het is prettig om iedereen bij elkaar te hebben wanneer je een project bespreekt.”

Janssen: “We hebben ook andere partijen gesproken, maar die wilden het allemaal te groots aanpakken. Dit bureau was bereid om gebruik te maken van de kennis die we al in huis hadden én om het project echt samen te doen.”

Wat zijn de grootste veranderingen die dit bureau heeft doorgevoerd?

Van der Weide: “Iedereen kent NCOI Opleidingen van de reclame met de stok en de lat. We besloten om dit beeld ook te gaan gebruiken voor NCOI Groep. Onze belofte werd: Ontwikkeling in het kwadraat. We wilden laten zien dat je je binnen de verschillende opleiders van NCOI Groep niet alleen kunt ontwikkelen door een opleiding te volgen, maar ook door de diepte of de breedte in te gaan. Of door stappen te maken binnen onze verschillende bedrijven. Ook wilden we onze merkwaardigheid benadrukken. Daarmee bedoelen we alles wat ons uniek maakt, maar ook onze waardigheid als merk: de belofte dat we afspraken nakomen.”

“Het bureau heeft dit op een hele bijzondere manier doorvertaald naar onze nieuwe site. Ze hebben het mogelijk gemaakt om horizontaal te scrollen, naar rechts dus. Als je dat doet, zie je verschillende mensen die aan een lat hangen, erop zitten of hem gebruiken om mee te sporten. Dit zijn onze medewerkers die hun persoonlijke verhaal vertellen.”

Janssen: “De site is een stuk persoonlijker geworden door de verhalen van onze mensen. Deze zijn gebaseerd op ambitie en groeimogelijkheden. Dat is ook de boodschap die we willen uitdragen: dat je bij ons kunt groeien en je ontwikkelen.”


Liepen jullie tegen bepaalde dingen aan tijdens dit traject?

Van der Weide: “Toen dit bureau met het idee van horizontaal scrollen kwam, vroegen we ons af of dit zou werken. We moesten ons echt laten overtuigen van het idee. Dat is dus gelukt en we zijn heel blij met het eindresultaat.”

Wat merken jullie in de praktijk van de doorgevoerde veranderingen?

Janssen: “Sollicitanten kennen ons verhaal al veel beter. Ze refereren vaak naar de site tijdens sollicitatiegesprekken.”

Is het project nu afgerond of gaan jullie samen met het employer branding bureau meer dingen oppakken?

Van der Weide: “Het is belangrijk dat we samen kritisch naar de site blijven kijken. We moeten bijvoorbeeld in de gaten blijven houden of het horizontaal scrollen goed blijft werken.” Janssen: “Onze online recruitment marketeer schakelt nog veel met het bureau om zo de site verder door te ontwikkelen.”

Bekijk de case over het project voor de NCOI Groep hier.

Bron: Special/ bijlage 'Personeelsmanagement' in het FD.