Employer branding. Campaigns. Career sites.
01 augustus 2019
De kracht van de Employer Brand oplossing van Talmark is dat we het snel concreet en tastbaar kunnen maken zonder in te boeten op kwaliteit en duurzaamheid. Ons motto: "Making the complicated simple. That's creativty". 

Employer brand specialist TALMARK maakt het onderscheidend.

5 Pragmatische stappen naar een onderscheidend Employer Brand

Het werkgeversmerk staat in deze tijd op de agenda van zowel directie als HR management. Het belang van een onderscheidend employer brand in de huidige concurrerende arbeidsmarkt is evident.

Talent is 'koning'

Klant is koning. Dat principe kennen we allemaal. Vervang klant door talent en het wordt direct duidelijk wat er nodig is om talent zich als koning te laten voelen. Veel eenvoudiger kunnen we ’t niet maken.


Employer brand is een proces

Een Employer Brand bedenk je niet. Het is er eigenlijk al. Je moet het wel zien te definiëren. Wij zien de definiëring van het werkgeversmerk als een continu proces dat doorlopend bijgesteld moet worden. De ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Onderstaand model geeft het employer brand proces weer.

De methodiek: employer brand pyramid©

Samen met merkspecialisten, die al 30 jaar in het vak actief zijn, heeft Talmark een unieke methodiek ontwikkeld om een sterk employer brand te definiëren; de employer brand pyramid© Deze methodiek is ontstaan door alleen de beste elementen uit bestaande merkmethodieken samen te voegen. Organisaties als ANWB, De Mandemakers Groep, NCOI Opleidingsgroep, Kamer van Koophandel, Yokogawa en vanHaren definieerden hun werkgeversmerk met de Talmark Employer Brand Pyramid©.

Geloofwaardig en richtinggevend

Een werkgeversmerk is pas sterk als men ook gelooft wat er wordt beloofd. Een sterk werkgeversmerk zorgt voor een unieke positie is het hoofd en hart van medewerkers en toekomstige medewerkers. Het maakt de mensen trots en geeft energie en richting. Het werkgeversmerk is je leidraad voor gedrag en communicatie.

Employer brand: in 5 prachtige stappen

Definiëren van een werkgeversmerk is complex. We houden onze aanpak simpel en snel. Talmark hanteert 5 pragmatische stappen om tot een onderscheidend, relevant en inspirerend employer brand te komen:


De onweerstaanbaar aantrekkelijke organisatie

En dan is het zover. Het employer brand staat. Klaar om de werkgeversbelofte uit te dragen, zowel intern als extern. Wij helpen je om je werkgeversmerk te activeren op sociale media, Google en andere kanalen. We bereiken hypertargeted doelgroepen met aansprekende communicatieconcepten en realiseren traffic naar jouw careersite. Talmark biedt een integrale, unieke propositie waarbij recruitmentcampagnes de cirkel rond maken.

En nu?

De allereerst stap komt van uzelf. Dat is het telefoontje of mailtje met Ricardo Risamasu of Bert Kok.
Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs en vertellen u meer over onze ervaringen.