Employer branding. Campaigns. Career sites.
24 september 2020
De vacaturezoekmachine van Google werd al een lange tijd geleden aangekondigd, nu is het eindelijk gelanceerd in Nederland . Google For Jobs is een uitbreiding op Google Search met specifieke zoektechnologie voor vacatures.  

Google For Jobs is live

Google for Jobs is gelanceerd

Sinds de aankondiging van Google for Jobs hebben we lang moeten wachten, maar het is eindelijk zo ver. Google for Jobs is gelanceerd in Nederland en ook al in gebruik. Google For Jobs is een uitbreiding op Google Search met specifieke zoektechnologie voor vacatures. Met Google For Jobs wil Google het makkelijk maken voor werkzoekenden om overzichtelijk het totale vacatureaanbod van Nederland per vakgebied, regio en nog veel meer criteria doorzoekbaar te maken.

Hoe werkt het?

Door de vacatures van jouw organisatie vindbaar en indexeerbaar te maken voor het nieuwe zoekalgoritme van Google kunnen jouw vacatures zichtbaar worden in Google For Jobs. Wel moeten de vacatures die je aanbiedt, voldoen aan de door Google voorgeschreven structured data richtlijnen. Hierdoor kan Google de vacaturedetails zoals functietitel, het salaris en de locatie uitlezen. Een bepaalde set van gegevens zijn verplicht om zichtbaar te worden in de zoekresultaten. Enkele andere vacaturegegevens zijn optioneel. Natuurlijk geldt hoe meer data je conform de Google-structuur aanbiedt, hoe beter dit zal zijn voor je positie bij Google For Jobs.

Talmark helpt

Talmark weet precies wat er nodig is om de vacaturedata op jouw website te optimaliseren voor Google For Jobs. De informatie uit het recruitmentsysteem (ATS) zetten wij om in de juiste structured data en voorzien deze van de benodigde code.

Meer weten? Neem contact op met Robbert Speet of Kevin van Ingen via 030 677 3201.