Employer branding. Campaigns. Career sites.
10 februari 2017

Innovatie op bestelling

"Everything is connected" en jij bent de missing link

Je zou denken dat innovatie en creativiteit gedijen in een sfeer van volkomen grenzeloosheid en oneindige mogelijkheden. Maar niets is minder waar. Als je mensen voor de oplossing van een probleem de volledige vrijheid geeft, zijn ze juist meer geneigd om terug te vallen op bekende oplossingstrategieën. Waarmee je dus de creativiteit juist doodslaat.

We willen out-of-the-box denken. Want de box, dat zijn de kaders, de beperkingen. Maar zonder die box wordt de creativiteit niet gestimuleerd om de beperkingen te overkomen

Daarom organiseren we ieder jaar de Talmark Innovation Day. Want op innovatie moet je niet gaan zitten wachten, innovatie moet je bestellen.


Thema “Everything is connected”

Het internet is overal, ook het internet-of-things. Je kunt alles met alles verbinden. Ik kan bijvoorbeeld automatisch mijn Wikipedia-artikelen op Twitter laten posten. Ik kan mijn garagedeur automatisch laten open gaan als mijn auto in de buurt is.

De opdracht: verzin de missing link. Innoveer door twee dingen te verbinden die nog niet met elkaar verbonden zijn. Het liefst ook nog op het gebied van werving van talent.

Dit thema leende zich perfect voor de Innovation Day. Het biedt de nodige “domein-beperkingen”. Maar tegelijkertijd biedt het heel veel mogelijkheden. Want er wacht een wereld aan systemen, websites, app’s en apparaten om met elkaar verbonden te worden.


Van idee naar prototype in één dag

Net als bij Innovation Day 2016 zijn we ook in 2017 een prototype gaan bouwen. In één dag. Ook deze beperking stimuleert innovatie en creativiteit. Het dwingt je na te denken om je echt te richten op het nieuwe, maar ook om het simpel te houden. Je hebt immers maar een dag.

De resultaten van de dag waren dan ook boven verwachting. Ten eerste een enorme waslijst van rond de twintig ideeën die allemaal genoeg potentieel hebben om omgezet te worden in business. Tegelijkertijd zijn we allemaal naar huis gegaan met een werkend prototype waarin we twee platformen met elkaar verbonden hebben.

De eerste resultaten zelf beoordelen? Maak binnenkort een afspraak met ons en we praten je graag bij.