Employer branding. Campaigns. Career sites.
10 maart 2021

Twee toonaangevende communicatiebureaus op het terrein van employer branding bundelen hun krachten: campagne-ontwikkelaar Steam en digital agency Talmark. Talmark wordt onderdeel van de Steam-groep. 

Steam en Talmark bundelen krachten in employer branding

Persbericht

De beide bureaus zien een groeiende behoefte in de markt voor een integrale aanpak van employer branding en online recruitment; van strategische personeelsplanning en campagnevoering tot en met de realisatie van recruitmentsites en de koppeling met recruitment systemen. Met deze combinatie ontstaat een bureaugroep die voor elke structurele en urgente wervingsvraag een passende strategie en oplossing kan bieden. Beide bureaus blijven voorlopig hun eigen merknaam voeren.

Marco van Rookhuizen, Steam: “We zien binnen het employer branding-vakgebied een enorme versnippering ontstaan, van allemaal kleine bureaus met deeloplossingen. Tegelijkertijd merken we dat onze opdrachtgevers zich steeds meer afkeren van zo’n patchwork-benadering. Logisch, want een succes maken van je werkgeversmerk vraagt om een integrale aanpak van je talent journey. Interne beleving, externe werving, van campagnevoering tot en met on boarding; als je het goed wilt doen, zorg je dat alle radertjes in elkaar grijpen. Daar waren we altijd al goed in, maar juist in de nieuwe combinatie van Steam en Talmark zijn we nog beter in staat om de regie te nemen en onze klanten daarin te ondersteunen”.

Ricardo Risamasu, Talmark: “De strategische en campagnematige expertise van Steam en het digitale specialisme op het vlak van recruitment en employer branding van Talmark vullen elkaar perfect aan. Maar ons samengaan reikt verder dan een fullservice-benadering en digitalisering. Wij willen klanten niet alleen de beste oplossing in elk deel van de talent journey bieden, maar ook de hele keten beter laten samenwerken. Om je werkgeversmerk tot leven te brengen, moet je mensen een totaalervaring bieden. Dat geldt vanzelfsprekend voor grote organisaties, maar ook kleinere werkgevers presteren beter als ze serieus werk maken van hun employer branding”.

Met de nieuwe Nederlandse bureaugroep ontstaat een krachtige speler in de arbeidsmarktcommunicatie. Talmark is van origine sterk in design, digital en data en ontwikkelt employer brands, recruitment sites en campagnes. Steam heeft als creatief merkbureau een lange staat van dienst in succesvolle arbeidsmarktcampagnes. Steam werkt met circa 25 medewerkers voor onder andere het ministerie van Defensie, de Politie, de Belastingdienst, Dienst Justitiële Inrichtingen en het UMC Utrecht. Talmark werkt met circa 20 medewerkers voor onder andere ANWB, Essent, TenneT, de NCOI Opleidingsgroep en gespecialiseerde bureaus als BeljonWesterterp, BKV en Compagnon. Het management van Talmark blijft in functie en heeft zich meerjarig verbonden in deze nieuwe samenwerking. Steam en Talmark vormen met ‘touch en tech’ een toekomstbestendige combinatie in deze veranderende wereld van werk.