Google for Jobs komt naar Nederland

en wat dat betekent voor je vacaturesite

Naar verwachting rolt Google binnenkort zijn eigen banenzoekmachine uit in Nederland: Google for Jobs. Hieronder informeren wij je over wat dit voor jouw vacaturesite betekent en hoe je je nu al kunt voorbereiden. 

Impact

Bovenaan in de zoekresultaten

De impact van Google for Jobs is groot. Google for jobs wordt namelijk een ingebouwde functie in de normale Google search. Zodra je straks zoekt naar een vacature of baan, verschijnt de Google for Jobs tool (inclusief de meest relevante vacatures) direct bovenaan de zoekresultaten. De vacatures in Google for jobs staan straks naar verwachting dus ook boven de bekende jobboards, uitzendbureaus en (lokale) bedrijven. De zichtbaarheid van Google for Jobs is dus groot en dit maakt het des te belangrijker om hier op voorbereid te zijn.

Methodiek

Hoe kijkt Google naar vacatures?

Uitgangspunt voor Google is dat elke vacature over een bepaalde set van gegevens beschikt. Je kan gebruik maken van Google for Jobs door zgn. structured data aan de HTML-code van je vacaturepagina’s toe te voegen. Via structured data weet Google welke informatie er beschikbaar is bij de vacature en wat de belangrijkste kenmerken zijn. Google kan hiermee deze vacature categoriseren en vindbaar maken.

Google heeft een lijst met vereiste vacaturedata. Deze gegevens zijn noodzakelijk om op Google for Jobs zichtbaar te worden. Daarnaast is er ook een lijst met optionele data. Bij vereiste data kan je denken aan: titel, beschrijving, locatie van de vacature en sluitingsdatum. Optionele data zijn onder andere het salaris en het type dienstverband.

Zijn jouw vacatures er klaar voor?

Vraag nu een quickscan aan

De exacte lanceringsdatum van Google for Jobs in Nederland is nog niet bekend. Toch kun je je nu al voorbereiden. Talmark kan je helpen jouw vacatures volledig te optimaliseren voor Google for Jobs. De eerste stap in dit proces is een quickscan van jullie huidige website. Via de quickscan wordt inzichtelijk wat er nodig is om jouw vacatures straks op Google for Jobs te krijgen. Welke aanpassingen nodig zijn, hangt af van de gegevens je nu al hebt, welke gegevens ontbreken en wat de impact is om deze toe te voegen.

Vraag daarom nu al een quickscan aan. Je ontvangt vervolgens van ons een offerte op maat.

Vraag een quickscan aan

Veelgestelde vragen